• 1
  • 2

Links

Nederlandse Vereniging voor Osteopathie

Een behandeling door een osteopaat is vaak een grote opluchting. Een osteopaat kan klachten verhelpen die al jaren spelen en die soms zelfs onoplosbaar leken. Een osteopaat ziet het lichaam als één geheel. Hij/zij weet welke lichaamsweefsels met elkaar in verbinding staan en op welke manier ze elkaar kunnen beïnvloeden. Daardoor kan een osteopaat de mogelijke oorzaak van een klacht vinden, waar andere behandelaars die niet vonden: soms in een ander deel van het lichaam dan waar de klacht optreedt.

Vaak komt een osteopaat in beeld als een klacht hardnekkig blijkt. Als er bijvoorbeeld gezegd is: ‘met deze pijn moet u maar leren leven’. Dat kan over allerlei klachten gaan: rug- en nekklachten, whiplash, RSI, migraine, incontinentie, maag- en darmklachten.

Osteopathie is een veilige behandelmethode, die gebaseerd is op principes uit embryologie, fysiologie, anatomie en neurologie. De osteopaat behandelt ook kinderen, baby’s en zwangere vrouwen. In Nederland zijn de osteopaten verenigd in de NVO, de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie.

Nederlandse Vereniging voor Osteopathie

 

Nederlands Register voor Osteopathie

Welkom op de website van de Stichting het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO). Medische zorg vereist kwaliteit, deskundigheid en betrouwbaarheid. Patiënten moeten erop kunnen vertrouwen dat zij in de beste handen zijn. Osteopaten die geregistreerd zijn bij het NRO, voldoen aan alle kwaliteitseisen die de stichting stelt. Denk aan het volgen van een studie aan een erkend opleidingsinstituut, verplichte nascholing en het naleven van de reglementen van het Beroepscompetentieprofiel. Inmiddels werken zo’n 550 osteopaten in Nederland volgens de richtlijnen van het NRO.

Nederlands Register voor Osteopathie

 

Gezondheidscentrum Hoensbroek Noord

Gezondheidscentrum Hoensbroek-Noord: alle zorg onder 1 dak

Het Gezondheidscentrum biedt gezondheidszorg voor bewoners van Hoensbroek, Brunssum-West, Treebeek, Heerlen-Noord, Amstenrade, Oirsbeek en omgeving.

Behalve de huisarts zijn er vele andere zorgverleners in het Gezondheidscentrum werkzaam zoals praktijkondersteuners, laborant, diëtist, fysiotherapeut, ergotherapeut, podotherapeut, ostheopaat, maatschappelijk werkende, psycholoog en verloskundige. Ook de jeugdzorg (oa. consultatieburo en schoolarts) en de ouderenzorg is goed vertegenwoordigd, evenals de GGZ. In het Gezondheidscentrum is een Centrum voor Jeugd & Gezin. Verder is er een CIZ-loket en een loket WMO.

Gezondheidscentrum Hoensbroek Noord

 

Still kids

STILL KIDS is een onafhankelijke stichting, opgericht op 8 september 2003 door de osteopaten Caroline van de Spijker en René Zweedijk. In het bestuur zijn diverse specialismen op het gebied van Osteopathie, recht, organisatiekunde, bedrijfseconomie, marketing en algemeen medisch gebied vertegenwoordigd. Daarnaast zijn ook ouders betrokken bij de organisatie van de stichting.

Still kids


Afspraak maken of wijzigen

0031 - (0)45 405 19 11

0031 - (0)6 26 77 80 09

Indien u bij verhindering tenminste 24 uren van tevoren afzegt, wordt de gereserveerde tijd niet in rekening gebracht.

Vergoeding

In onze praktijk werken osteopaten die lid zijn van het NVO en geregistreerd zijn bij het NRO. Hierdoor vergoeden vrijwel alle zorgverzekeraars. Het is verstandig om vooraf in uw polis te kijken wat uw vergoeding is.

 

Afspraak maken of wijzigen

0031 - (0)45 405 19 11

0031 - (0)6 26 77 80 09

Indien u bij verhindering tenminste 24 uren van tevoren afzegt, wordt de gereserveerde tijd niet in rekening gebracht.